uit de mist

Rouwbegeleiding

Elk overlijden betekent verlies. Elk verlies betekent verandering. Een overlijden van een persoon die je lief is, betekent een verandering op jouw levenspad. Het aanpassen aan je veranderde leven kost tijd, veel energie en gaat gepaard met allerlei emoties. Dit is het rouwproces dat je doormaakt.

De dood van een naaste verandert je leven compleet. Je moet verder zonder die geliefde persoon en uiteindelijk je eigen leven weer oppakken, je eigen weg weer zien te vinden. De wereld om je heen raast gewoon verder, terwijl hij voor jou lijkt stil te staan. Je vraagt je af in wat voor situatie je nu terechtgekomen bent, of je het wel zult redden zonder die ander, hoe het verder moet, of je ooit nog wel eens plezier in je leven zult hebben?

‘Rouw is de achterkant van de liefde’

Misschien ervaar je ook dat jou omgeving niet goed weet om te gaan met jou en jouw verlies. De collega’s, de kennissen, vrienden, buren, familie, op een goed moment hebben ze allemaal het idee dat het nu lang genoeg geduurd heeft, dat je er nu niet meer over moet zeuren, dat het nu toch al zo lang geleden is…

Dan kun je terecht bij Uit De Mist rouw- en verliesbegeleiding. Ook als het overlijden al lang geleden is en je er nu moeite mee hebt. Het gaat nu om jou en jouw leven! Elke persoon rouwt op zijn eigen manier en in het tempo dat bij hem of haar past.

Ik kan je uitleggen hoe een rouwproces kan verlopen, wat de verschillende rouwfasen inhouden, welke problemen je kunt tegenkomen en wat je zelf daaraan kan doen. Wanneer jij dat wilt, loop ik een stukje met je mee op jouw pad, om je te begeleiden in jouw rouwproces, eerlijk en oprecht, en met respect.

De kern van rouwbegeleiding is om je terug te brengen naar je eigen kracht en hoe je weer met de situatie om kan gaan.

Ik wens je ondertussen veel kracht.